Jammen har det gått lang tid siden siste innlegg her på bloggen. Sagt med en skikkelig klisjè; så fyker tiden av gårde. Noen ganger fordi en har det så fint, og noen ganger fordi tiden ikke strekker til. Det siste har dessverre vært tilfelle mesteparten av tiden for meg de siste månedene.

Vi har hatt mye sykdom og litt annet musk å styre med så dagene har gått så alt for fort. Prøver så godt jeg kan å fokusere på det positive, selv om det ikke alltid er like lett. Det har blitt litt rot med kostholdet også, men noe sunt har jeg da klart å få til. Som denne Buddha Bollen. Den er sykt god og anbefales på det sterkeste.


BUDDHA BOLLE ca 2 porsjoner

Sett ovnen på 200 grader.

Skrell 1 søtpotet og del den i terninger. Legg terningene på bakepapirkledd stekeplate og drizzle med olivenolje og strø over himalayasalt. Inn i ovnen og stek ca 20 min.

Samtidig koker du quinoa. 1/3 kopp quinoa og 2/3 kopper vann. Skyll quinoaen godt under rennende vann før du har den og vannet i en kasserolle med lokk og koker på middels varme i 10 min. Ha evt salt og/eller kyllingfond i kokevannet for å få mer smak. Etter 10 min slå av varmen og la quinoaen trekke til den er ferdig. (ca 10 min)

Når potetene er i ovnen og quinoaen koker, lager du dressingen.

Ingredienser:

 • 1 hvitløksfedd
 • 1 ss finhakket fersk ingefær
 • litt himalayasalt
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ss sitronjuice/presset sitron
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ss lønnesirup
 • 2 ss tahini (sesampasta)

Ha hvitløk og ingefær i en morter tilsett salt og knus det godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. (kan sikkert blandes med kjøkkenmaskin eller blender, men det har jeg ikke prøvd)

I tillegg trenger du:

 • 1-2 avocadoer
 • gulrot-raspet
 • vårløk klippet i biter

Ha quinoaen i en bolle, legg søtpotetene ved siden av quinoaen og raspede gulrøtter ved siden av der igjen. Legg over skivet avocado og klippet vårløk og topp med dressingen. Smaker fantastisk og er veldig mettende. Jeg prøver å bruke økologiske produkter om jeg får tak idet. Det er bedre for kroppen og smaker nydelig. Bare prøv så skal du se. Selv om retten ikke inneholder kjøtt metter den godt.

Ha en riktig fin kveld videre og så skal jeg prøve å få til noen flere innlegg her etter hvert.

Klem ♥♥ Beate

Den beste måten jeg vet å takle stresset i hverdagen på er gjennom yoga, så det har blitt en del av det de siste månedene.