Dette er første gang jeg prøver meg på å lage pavlova kake. Det har alltid vært andre som har laget denne, men jeg fikk så lyst å prøve å lage den uten raffinert sukker. Resultatet ble godt mottatt og jeg kommer garantert til å lage den igjen. Og, ja, det ble kake på 17 mai.


INGREDIENSER BUNN:

 • 4 eggehviter
 • 50-60 g sukrinmelis
 • Litt himalayasalt

VANILJEKREM:

 • 4 eggeplommer
 • 1 ss maizena
 • 3 dl fløte ( jeg brukte laktosefri )
 • 2 dl vann
 • 1 ss sukrin pluss
 • 2 ss kokossukker/sukrin gold
 • 1 ss vaniljesukker
 • 2 store ts beef gelatin oppløst i litt kokende vann

FYLL:

 • 3 dl fløte ( evt laktosefri )
 • 2 ss kokossukker/sukrin gold

Bunnen: Sett ovnen på 125 grader varmluft. Stivpisk eggehvitene med saltet og tilsett så melisen litt etter litt. Når massen er stiv og seig, bre den utover en bakepapirkledd bakeplate i ønsket fasong. Sett i ovnen og stek i 50 min. Slå så av ovnsvarmen, la varmluften stå på og sett ovnsdøren på gløtt. La stå i ytterligere 30 min. Avkjøl.

Vaniljekremen: visp eggeplommene med maizena i en kasserolle. Tilsett de andre ingrediensene og varm forsiktig opp under stadig omrøring. Så fort det er varmt og når kokepunktet, ta kasserollen bort fra varmen og hell kremen over i en bolle. Avkjøl.

Pisk krem av fløten og valgt søtning, og bland dette med vaniljekremen. Spre dette over marengsbunnen og pynt med ønskede bær. Til 17 mai ble det jordbær og blåbær.


Dagen i dag, 17 mai har vært en fin dag. Været kunne sikkert ha vært litt bedre, men hva betyr vel det i den store sammenhengen. Vi bor i ett trygt og fritt land, vi har alt vi trenger og litt til, og krig er ikke noe vi behøver å bekymre oss for i vårt lille land. Barna kan gå i tog og rope hurra, spise is og kose seg. Vi har det godt, det må vi aldri glemme.

Så jeg sier hipp, hipp, hurra for vårt lille Norge, landet vårt ❤️💙


Bildet er fra Geiranger.

Ha en fortsatt fin 17 mai kveld.

Klem 🍓 Beate