Det er fredag, det har blÄst skikkelig, og det ble en lettvint middag i dag. Har egentlig bare ventet pÄ at strÞmmen skulle forsvinne, sÄ en middag som var rask Ä lage til var pÄkrevd. Det har blitt ytret Þnske om hamburger til middag en stund nÄ, sÄ da ble det innvilget i dag til stor glede for enkelte.

HamburgerbrÞdene vi fÄr kjÞpt i butikken er ikke av den sunne sorten, og siden jeg hadde en brÞdmix fra Funksjonell mat stÄende lagde jeg hamburgerbrÞd av den. Ble skikkelig godt det. FÞlg bruksanvisningen pÄ pakken og tilsett i tillegg enten 1 ss sukrin gold eller kokossukker. En pakke brÞdmix rekker til ca 6 store hamburgerbrÞd. I dag strÞdde jeg nigellafrÞ pÄ toppen, men du kan bruke sesamfrÞ, valmuefrÞ eller det du mÄtte Þnske. Stek pÄ 175 grader i 20-25 min.


Hadde ikke tid til Ä lage hamburgerne selv i dag, men gikk for varianten med mest kjÞtt. Med salat, hjemmelaget dressing og annet tilbehÞr ble det riktig sÄ godt. Dressingen er kjempegod og alle i heimen liker den.

INGREDIENSER DRESSING:

  • 1 dl creme fraiche eller gresk/tyrkisk yoghurt
  • 1 dl majones
  • 1 ss sweet chilisaus ( jeg bruker en sukkerfri variant )
  • Litt himalayasalt
  • Litt pepper
  • Hakket sylteagurk ( jeg bruker 8-10 skiver )

Bland alle ingredienser – og – ferdig đŸ‘đŸ». Mange tror de ikke liker dressingen pga sylteagurken, men jeg har faktisk til gode at noen ikke liker den. Voila, snabbmat som er sunn, tommel opp for det đŸ‘đŸ»

Det har blÄst voldsomt her pÄ SunnmÞre i kveld, strÞmmen har forsvunnet en gang allerede, men det virket som om vinden muligens har lÞyet litt. Vi krysser fingrene og hÄper pÄ at det verste er over.

Jeg hadde virkelig flaks i kveld. Hadde laget en gulrotkake som sĂ„ vidt hadde kommet ut av ovnen da strĂžmmen gikk 😅. FĂžrste gangen jeg lager denne varianten, sĂ„ om den er god, kommer det oppskrift i morgen.

Ha en fin kveld videre, sĂ„ hĂ„per jeg at vi ikke blĂ„ser bort til i morgen âšĄïžđŸŒŹ

Klem 💙 Beate