Denne brownien må du bare prøve, om du liker smaken av lakris da såklart. Fant oppskriften på nett her, og tradisjonen tro har jeg forandret litt etter hva jeg hadde i skapet. Her kommer oppskriften 👇🏻


INGREDIENSER SJOKOLAKRISBROWNIES:

  • 170 g meierismør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 flaske fibersirup gold
  • 4 egg
  • 2 ss salt lakrissirup
  • 1 ts lakrispulver
  • 2 dl finmalte mandler ( fra Funksjonell mat )
  • 1 dl jyttemel
  • 3 ss cacaopulver
  • 1 ts fiberhusk

Smelt meierismør, mørk sjokolade og fibersirup over svak varme til det er flytende. Pisk eggene lett i en kjøkkenmaskin og la vispen gå mens du heller i sjokoladeblandingen. Tilsett så lakrissirup og lakrispulver. Bland finmalte mandler, jyttemel, cacao og fiberhusk og tilsett dette i røren litt etter litt. Hell røren i en bakepapirkledd form ( ca 26×26 ) strø lakrispulver over, og stek kaken på 175 grader i ca 25 min. Lakrissirup og lakrispulver fås kjøpt på helsekostbutikken, jeg kjøpte det på Sunkost. Avkjøl og sett i kjøleskapet før servering. Smaker aldeles nydelig ❤️ og er uten sukker ( annet enn det som er i sjokoladen og sirupen) server gjerne med pisket krem, bær eller vaniljesaus. Eller bare som den er 😘

Skal tidlig på jobb i morgen, så jeg sier god natt og sov godt 💤

Klem ❤️ Beate