Har lenge tenkt på hvordan lage jordbærsyltetøy uten sukker og kunstig stivelse. Det var i grunn ikke så vanskelig. Jeg har en god stund brukt chia frø til å lage kjøleskapsgrøt av, da de lager en slags gele rundt seg når de ligger i veske. Frøene er smaksnøytrale og de er blant annet fulle av omega 3, så jeg tenkte at de måtte kunne brukes som tykningsmiddel. Det funket det. Så nå har jeg laget et godt og sunt syltetøy, og det uten koking.

Jeg brukte lønnesirup og kokossukker til søtning, men sukrin gold, fiber sirup, sukrin melis eller lignende kan helt sikkert brukes.

  
OPPSKRIFT PÅ LITT SUNNERE JORDBÆRSYLTETØY:

  • 400 g frosne jordbær ( ferdig tinte )
  • 2-3 ss chia frø
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss kokossukker

Ha de tinte jordbærene i liten skål/bolle med høye kanter. Bruk en stavmikser til å mose bærene. Tilsett lønnesirupen og kokossukkeret og bland godt. Smak til om det er passelig søtt. Ha i chiafrøene og rør dem i uten å bruke stavmikseren. Ha syltetøyet i en beholder med tett lokk og sett i kjøleskapet i 6-12 timer. Syltetøyet vil bli tykkere jo lenger det står. Oppbevar kaldt. Smaker deilig på brød, som topping på yoghurt eller på grøt. Enjoy 😘

Ha en fin helg, selv skal jeg prøve så godt jeg kan å lade batteriene etter ei rimelig tøff uke. Det er ikke alt i livet man forstår. Livet kan være så fordømt urettferdig til tider.

Klem 💙 Beate