Jeg har altså absolutt dilla på søtpotet. Den smaker fantastisk godt og metter godt i magen og den kan varieres i det uendelige. I dag har jeg laget suppe av den for første gang og det blir nok ikke siste. Tidligere har jeg laget ovnsstekte søtpoteter, søtpotetmos, pizzabunn med søtpotet og kake med søtpotet for å nevne noen. Det går også an å lage søtpotetchips i ovn, men det har jeg ikke prøvd enda.


Søtpoteten er full av betakaroten ( vitamin A ); derav den fine fargen, den har mye kostfiber og er en god kilde til kalium. Her kommer oppskriften på suppen jeg lagde i dag.

Ingredienser søtpotetsuppe:

  • 3 søtpoter
  • 1 løk
  • 4 kløfter hvitløk
  • 2 ss karri
  • 1 boks kokosmelk
  • 4 kopper kyllingbuljong
  • 1 rød chili ( renset for streng og frø )
  • 1/2 ss kanel
  • Olivenolje
  • Sprøstekt spekeskinke eller bacon ( valgfritt )

Skjær søtpotetene i tærninger og kok dem møre i kyllingbuljong. Hakk løk , press hvitløk og strimle chilien. Varm olivenolje i en kasserolle og surr løk, hvitløk, chili og kanel til løken er myk, tilsett karri og surr videre noen minutter. Hell av vannet på potetene og mos dem med en stavmikser.Tilsett kokosmelken og buljongen i løkblandingen og rør inn potetpureen. La suppen småkoke på svak varme i 5-10 minutter. Sprøstek spekeskinken mens suppen koker. Server med spekeskinke på toppen , kansje litt rømme om du liker det og evt brød eller flatbrød.Enjoy 😘


Da er det sene kvelden igjen og det er atter en gang på tide å si god natt og sweet dreams 💤

Klem ❤️ Beate