Ut med det gamle og inn med det nye. 2016 er rett rundt hjørnet og 2015 er snart over. Fatter ikke hvor tiden blir av, har ikke før feiret nyttårsaften før det er nyttårsaften igjen. Men, slik blir det vel når det er mye som skjer. 

Nyttårsaften skal feires i heimen, med kalkun på menyen. Kalkunen er ferdig tinet og klar til å tilberedes. Jeg bruker å fylle den med det jeg måtte ha som kan lage god smak på kraften ( løk, svisker, epler, gulrøtter e.l.) pensler den med en generøs mengde smeltet meierismør med masse krydder i, og steker den i stekepose. Da blir den saftig og får fin farge og det er lett å få samlet kraften til saus. Den blir servert med klassisk tilbehør som mandelpoteter, babygulrøtter, rosenkål , fløtesaus og tyttebærsylte. Jeg er veldig glad i å ha tranebærsaus til, men har ikke klart å finne tranebær i butikkene så da måtte jeg klare meg uten.

  Illustrasjonsbilde lånt fra Matprat.no

Oppskrift fløtesaus: 8 porsjoner (ikke glutenfri)

  • 6 dl stekesjy fra kalkunen  ( den er krydret )
  • 4 sshvetemel
  • Litt vann til å røre ut melet i
  • 2 dl fløte
  • Litt soyasaus
  • Evt mere krydder

Kok opp sjyen. Bland mel og vann til klumpfritt. ( jeg bruker å ha det i et gammelt syltetøyglass med lokk og rister løs til det er blandet) Hell blandingen i sjyen under omrøring. La sausen koke i 5-10 min. Ha i fløten og smak til med soyasaus og evt mer krydder.

Denne sausen er nydelig og selv om det er hvetemel i den, så unner jeg meg den på nyttårsaften i tillegg til poteter. 

Det virker som om kalkun blir mer og mer vanlig i de norske hjem på nyttårsaften. Hva spiser dere skal tro? Gleder meg til god mat og godt selskap ❤️

  
Da gjenstår det bare å ønske dere alle Et Riktig Godt Nytt År og ha en fantastisk nyttårskveld.

Bare husk på dyrene når det smeller som verst, det er ikke mange av dem som liker nyttårsrakettene.

  

Stoooor klem ❤️ Beate