Siste mandagen i 2015? What? Hvor er dette året blitt av? Har i alle fall ikke kjedet meg, det er sikkert 👍🏻. Gleder meg til å ta fatt på 2016, sola har snudd, vi går mot lysere tider og jeg har juleferie.

Kansje på tide å reflektere over det året som er gått, både i positiv og negativ retning. Med å reflektere over, mener jeg ikke å tenke negative tanker om ting som kunne vært gjort bedre eller ikke i det hele tatt, men kort og greit ta en oppsummering av året og  bare bli enig med meg selv hva som er bra å ta videre med seg inn i det neste året, og hva som med fordel kan legges igjen i 2015. En ting har jeg i alle fall lært, og det er at gjort er gjort og det kan man ikke gjøre noe med, annet enn å lære av det og så gå videre. Det er verre med det man ønsker at man hadde gjort, men ikke turte eller ikke prioriterte.

Alle har hørt ordtaket som sier at du må leve hver dag som om den skulle være den siste, for ingen vet hva morgendagen bringer. Et godt råd sier jeg, man vet faktisk ikke hva morgendagen bringer. Planlegg som om du skulle leve evig og lev som om dette var din siste dag, er ett annet ordtak og der har du hele essensen. Det er så sant, så sant. Jeg levde mange år av livet mitt på sparebluss, på grunn av sykdommen (ME) Orket bare en brøkdel av hva jeg gjør i dag, og det gjorde at veldig mye måtte settes på vent. I dag er det stikk motsatt, nå har jeg veldig mye å gjøre, nesten for mye til tider, men det er så mye jeg skal ta igjen av tapt tid. Så GRIP DAGEN – CARPE DIEM, ikke vent til det er for sent.

 I går laget jeg sunnere kransekakestenger 😘 Jeg har lagt ut oppskrift på dem før, men nå hadde jeg litt andre råvarer, så her kommer oppskriften på ny.

KRANSEKAKESTENGER

  • 7 store dadler
  • 200g finmalte mandler fra Funksjonell Mat
  • 1 eggehvite
  • Noen dråper mandelessens
  • En klype himalayasalt
  • 80g sukrinmelis
  • 1 plate mørk sjokolade etter smak

Ha mandelmelet i en kjøkkenmaskin. Ha i dadlene ( uten stener ) og saltet og kjør med kniven til alt er godt blandet. Ha i mandelessens og sukrinmelis og kjør litt til. Tilsett eggehvite litt etter litt. Blir deigen for klissete tilsett litt mandelmel til passelig konsistens. Blir den for tørr, ha i litt mer eggehvite. Når deigen samler seg i maskinen som en ball, er den ferdig.

Del opp deigen i passe store biter og rull til fingertykke pølser som du legger på stekebrett dekket med bakepapir. Stek på 175 grader i 8-12 min avhengig av hvor sterk ovnen din er.

Avkjøl på brettet. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp endene av stengene i sjokoladen. Drypp resten av sjokoladen over stengene med ei skje. Sett i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. Enjoy ❤️

img_2803
Følg meg gjerne på Instagram under @beateyengkrog

Da er det jammen blitt sene kvelden igjen, så da sier jeg God Natt og Sov Godt

Klem ❤️ Beate