JordbĂŠrsmoothie, strawberry daiquiri, jordbĂŠrvaniljekremkake, denne helgen har det virkelig gĂ„tt i jordbĂŠr. Fikk kjĂžpt en stor kasse ferske renskede jordbĂŠr fra Valldalen, jordbĂŠrbygda, og de har fĂ„tt bein Ă„ gĂ„ pĂ„ 👣.

IMG_3950
I gĂ„r ble det jordbĂŠrsmoothie til frokosten, strawberry daiquiri til kveldskos, og idag enda mer jordbĂŠrsmoothie og en jordbĂŠrvaniljekremkake siden vi har to bursdager denne helgen 🎈🎈. Mine to yngste har blitt store, hele 14 og 17 Ă„r, at tiden flyr er jammen ingen klisje.
Her er en sommer collage jeg laget til Johannes 14 Ă„ringen i anledning dagen:

IMG_2255(2)

Her er en sommer collage jeg laget til Julie som ble 17:

IMG_2242(2)

Her er oppskrift pÄ jordbÊrsmoothien: 4-5 porsjoner

  • 1 l ferske jordbĂŠr
  • 4-5 dl eplejuice ( jeg bruker skikkelig juice, ikke fra konsentrat )
  • 5 ss vaniljekesam
  • SĂžtning om du vil ha det, smak til ( jeg brukte litt sukrin melis )
  • Isbiter eller knust is

Ha alle ingrediensene bortsett fra isen i en blender og kjĂžr til alt er godt blandet. Om du har isknusefunksjon pĂ„ blenderen ha i isbitene og kjĂžr til passelig konsistens. Du velger selv hvor mye is du Ăžnsker. Det gĂ„r ogsĂ„ fint Ă„ ha i hele isbiter. Hell over pĂ„ glass og nyt 🍓

IMG_2245(2)
For Ă„ markere at det faktisk har vert bursdager i hus, laget jeg en god og sunn blĂžtkake, med Funksjonell Mat sin kakemix som basis. Og med masse jordbĂŠr i hus ble det jordbĂŠrvaniljekremkake.

IMG_3973

Jeg laget enkelt og greit kakebunnen, kokte vaniljekrem uten sukker, men med sukrin og sukrin gold som erstatning. SĂ„ delte jeg kaken i to og hadde vaniljekrem og hakkede jordbĂŠr inni. PĂ„ toppen hadde jeg resten av vaniljekremen, dekket med pisket krem ( sĂžtet med sukrin melis ) og hadde jordbĂŠr pĂ„ toppen. Enkelt og greit 😋 og godt.

I morgen er det mandag og starten pÄ en ny uke, sÄ skal prÞve Ä vÊre flink og legge meg tidlig i dag.

Ha en riktig god natt og en super ny uke.

Klem 🍓 Beate