Da er Ă„rets sommerferie bestilt ☀ Egypt, here we come. Sharm El Sheik er mĂ„let og hotellet heter Sharm Reef. Det er ikke fĂžrste gangen vĂ„r pĂ„ Sharm Reef, men vi har hatt noen Ă„r med opphold p.g.a. uroen som har herjet landet.

Vi har bare gode erfaringer med bĂ„de hotellet og turpoeratĂžren; Ami Sol. www.amisol.no Vi tok avstemmning i heimen om hvor vi skulle dra, og det ble enstemmig Sharm Reef đŸ‘đŸ». Hotellet ligger i et rolig omrĂ„de og har en behagelig og inkluderende atmosfĂŠre. Personalet er imĂžtekommende og yter veldig god service. Vi har vĂŠrt der flere ganger fĂžr, og har blitt mottatt med gjensynsglede hver gang. MĂ„ si at vi er litt spent nĂ„, om de samme kjente ansiktene fortsatt er der, etter tre Ă„r. Maten er nydelig, og i spisesalen stĂ„r kokkene klar hver dag for Ă„ tilberede enkelte av rettene slik vi vil ha det. Utvalget av mat er variert, og vi blir ikke matlei.

Rett over gaten ved inngangen til hotellet ligger et stort utendÞrs kjÞpesenter; Il Mercato. Her finnes alt fra tradisjonelle egyptiske hÄndverk, til Burger King, Starbucks og merkevarebutikker som Adidas og Nike. Noe for enhver smak altsÄ. Noen gater lenger vest ligger et mer tradisjonelt basaromrÄde, der det er litt mer pes om kundene.

Her er noen bilder fra Sharm Reef; de fleste hentet fra google og ett er mitt eget. (Det grĂžnne bildet er mitt)

  

Kjenner at det kribler godt i magen med tanke pÄ at det bare er en mÄned til vi skal dra.

SĂ„ var det rundstykkene/hamburgerbrĂždene. Det blir mange «lettvinte» oppskrifter for tiden, men de fleste har en travel hverdag, sĂ„ hvorfor ikke.

RUNDSTYKKER/HAMBURGERBRØD

  • 1 pakke fin brĂždmiks med havre og sesam fra Funksjonell Mat ( glutenfri)
  • 1 ss sukrin gold
  • Vann som oppgitt pĂ„ pakken.

Bland ingrediensene, la rÞren svelle noen minutter, og form rundstykker pÄ bakepapirkledd stekebrett med to spiseskjeer. Klapp de litt flate og strÞ over sesamfrÞ eller valmuefrÞ. Stekes i ovn pÄ 175 grader i ca 35 minutter (varmluft) midt i ovnen.


Smaker nydelig med godt smĂžr og pĂ„legg, og kan ogsĂ„ brukes til hamburgerbrĂžd. Har forresten fĂ„tt meg en ny favoritt te, Lipton med vanilje og karamell. Nydelig…..

Deilig frokost med rundstykker, spekeskinke, kiwi, froosh smoothie og te 😋

đŸ‘‡đŸ»

Nyt dagen hvor du enn er.

Klem 💗 Beate