Oppskriften på disse fant jeg hos Linda Stuhaug. De smaker enda bedre enn de med vanlig melis synes jeg.

Ingredienser:

  • 200 g mandler
  • 6 store dadler
  • 4 dråper mandelessens
  • En klype salt
  • 80 g sukrinmelis
  • 1 eggehvite

Finhakk mandlene i en kjøkkenmaskin med kniv, tilsett dadlene og kjør videre til alt er finsmuldret. Tilsett mandelessens, salt og sukrinmelis og bland. Tilsett så eggehviten litt etter lit. Pass på så det ikke blir for klissete. Blir det det, tilsett litt mandelmel til ønsket konsistens.

Rull til passelig tykke stenger og stek i ovnen på 175 grader i 8-12 minutter.

Avkjøl stengene og smelt sukkerfri eller vanlig mørk kokesjokolade sammen med litt meierismør. Dypp endene av stengene i sjokoladen og bruk en skje eller lignende til å dryppe resten av sjokoladen over.

Så er det bare å sette de kaldt til sjokoladen har stivnet. Enjoy 😋

Klem ❤️ Beate