Pulled pork sto på ønskelisten min over retter jeg hadde lyst å smake en god stund. Men første gangen jeg smakte det ble jeg veldig skuffet, det smakte i grunn ingen ting syntes jeg. Nå skal det sies at det var på et slikt snabbmatsted, så en kan kansje ikke forvente all verden. Så jeg bestemte meg for å lage det selv 👏. Søkte litt på nettet på amerikanske sider, siden det er der retten kommer fra og kom frem til en oppskrift som er skikkelig god 😘
Jeg lager det i en slowcooker og kjøttet blir både saftig og skikkelig mørt. Det er faktisk bare å rive det fra hverandre med to gafler – så mørt blir det. Jeg lager ovnsstekte poteter/søtpoteter til, samt coleslaw og woket broccoli. Mange liker å ha kjøttet i hamburgerbrød, det er skikkelig godt.

Oppskrift:

En svinestek på mellom 1,5 og 2 kg er nok til ca 5-6 personer

Jeg bruker å sette på kjøttet lørdagskvelden da vi bruker å ha dette som søndagsmiddag.

Ingredienser til krydderpasta:
3 ss røkt paprika
1ss salt
2ts pepper
1ts cayennepepper
1ts hvitløkspulver
1/2ts timian
1/2 kopp honning
1/4 kopp rødvinseddik
3 ss olivenolje
1 løk

Løken skjæres opp og legges i bunnen av slowcookeren.
Svinesteken deles i to og legges over løken.

Bland sammen de tørre ingrediensene til krydderpastaen, tilsett så det flytende og rør godt sammen til en pasta.
Hell pastaen over kjøttet, om noe ( eller mye ) renner ned over sidene gjør ikke det noe.
Sett cookeren på low og la stå over natten og ut over dagen. Det varierer nok litt mellom forskjellige typer cookere, men jeg sjekker underveis og om jeg syns det går for sakte, setter jeg opp varmen til high.

Ingredienser til coleslaw:

300 g hodekål finsnittet
2-3 gulrøtter revet grovt
Litt salt
1 eple i tynne staver
1 dl majones
1/2 dl creme fraiche
2-3ss sitronsaft
Sukrin gold
Litt salt og litt pepper

Legg den snittede kålen i et dørslag, strø over saltet og la det stå å trekke en times tid eller mer. Dette er for at kålen skal bli mykere. Skyll så kålen godt og få bort så mye vann som mulig.
Bland Majones, creme fraiche, sitronsaft, sukrin gold, salt og pepper i en bolle. Tilsett finsnittet hodekål, revet gulrot og eple. Blande forsiktig.

Stekte poteter:

Skrell og skjær i passelige båter poteter av eget valg. Jeg elsker søtpoteter. Sprinkle over olivenolje og strø over himalayasalt. Sett i stekeovn på 200 grader i ca 30 min eller til potetene er møre.

Broccoli:

Skjær broccolien i små buketter og stek i en wokpanne med olivenolje til broccolien er gjennomvarm. Serveres med sweet chilisaus 😋

I dag ble det ikke broccoli 😟 hadde glemt å kjøpe, så det ble wokgrønnsaker fra frysen i stedet. Funker det 👍

Barbequesaus

Kraften fra slowcookeren, silt
1 boks hermetiske tomater 2 ts sennep
1 barneskje sukrin gold
Salt etter smak

Mos tomatene og bland med de andre ingrediensene. La det koke opp og koke på svak varme til sausen er blitt redusert og tykkere i konsistensen.

Riv kjøttet fra hverandre med to gafler og la det ligge litt i kraften å suge til seg smak.
Legg coleslaw og pulled pork i et hamburgerbrød. Topp med barbequesaus. Server med poteter og broccoli/wokgrønnsaker og sweet chilisaus om du har broccoli. Snadder 😘Sov godt 😴

Klem ❤️ Beate