Siden jeg la om kostholdet for mange år siden har jeg lett etter en god og sunn pizzabunn. En som faktisk smaker godt 😋. Det har jeg nå funnet takket være Linda Stuhaug sin blogg. Henter mange ideer derfra; også denne pizzaoppskriften. Den er basert på søtpotet ; noe jeg har vert hektet på leeenge. Nam.

Oppskrift:

1 stor søtpotet (ca350g)
1 egg
50 g havremel
50 g jyttemel
Krydder etter ønske ( eller bare litt salt)

Begynn med å bake søtpoteten i microen. Del den i 4 deler og bak på full effekt til den er gjennomkokt.
Skrap ut innholdet og ha det i en foodprosessor, kjør til en glatt masse. Tilsett de andre ingrediensene og kjør til alt er godt blandet.
Trykk deigen ut på en bakepapirkledd stekeplate, sprinkle litt olivenolje over og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10-15 min.
Ha på ønsket fyll. F.eks. Tomatsaus, rester av tacokjøttdeig, topp med revet ost og pepperoni. Sprinkle litt olivenolje over og stek videre til osten er smeltet og gyllen og alt er gjennomvarmt.
Bare fantasien setter begrensninger for hvilke fyll du kan ha på pizzaen. Tacokjøttdeig, rester av spagettisaus, tomatsaus med ost,spekeskinke og oliven på toppen. Bacon, kyllingfilet, alt kan brukes. Ruccola er veldig godt å ha over pizzaen når den er ferdigstekt, og rømme/rømmedressing. Bruk fantasien 🍴

2015/02/img_1266.jpg

God apetitt og god lørdag

Klem ❤️ Beate