Nå er det tredje dagen hjemme fra jobb p.g.a. sykdom. Skal som sagt ikke klage da jeg veldig sjelden er syk, men nå ser det ut til at jeg går glipp av både mammas 70årsfeiring og kurs i ashtanga yoga 😡. Lov å være litt irritert da 😉. Prøver på alle måter å bli frisk, c-vitamindrikk fra apoteket, Bisolvon hostesaft og ei god varm dyne. Satser på at det går over i løpet av helga.
Så var det baguettene. De er grove, men alle ingrediensene er finmalt så det er ingen «klumper eller biter» i dem. Oppskriften har blitt til gjennom litt prøving og feiling, men nå mener jeg den er klar.

IMG_0555.JPG
Baguett med meierismør, spinat, brie, agavenektar og valnøtter. Mmmmm…. Nydelig 👌

Oppskrift på glutenfrie baguetter er som følger:

250 g havregryn ( bruk glutenfrie om du ønsker garantert glutenfritt)
100g jyttemel
2ss fiberhusk+havremel så det til sammen blir 100 g (glutenfritt havremel kan lages ved å male glutenfrie havregryn i blender til mel)
1dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1ts himalayan rock salt ( eller annet salt)
2ss bakepulver
3 egg
1/2 dl olivenolje
3 dl eplejuice (ikke fra konsentrat)
4-5 dl vann
1 barneskje sukrin gold eller kokossukker

IMG_0547-0.JPG

Bland havregryn, jyttemel, fiberhusk, havremel, salt, sukrin gold/palmesukker og bakepulver i en bolle og bland det godt sammen.

IMG_0549.JPG

IMG_0548-0.JPG

Ha linfrø, sesamfrø, solsikkefrø, eplejuice, olje og egg i en blender og kjør til frøene er knust og blandingen jevn.

 

IMG_0550.JPG

Hell blandingen i bakebollen til en litt kraftig kjøkkenmaskin. Hell så vannet i blenderen og la den gå litt for å få med restene etter frøblandingen. Tilsett vannet og det tørre i bakebollen og la maskinen gå til det blir en jevn deig. Blir deigen for løs, tilsett litt ekstra fiberhusk. Er deigen for løs, har baguettene lettere for å synke sammen når de er ferdigstekt og ute av ovnen.

IMG_0552-0.JPG

Sett baguettene på bakepapikledt plate med skje e.l., form dem til med engangshansker på hendene (deigen kan være litt klissete). Strø evt over sesamfrø.

IMG_0553-0.JPG

Stekes ca midt i ovnen ved 225grader i ca 20 min. De blir ganske brune og fine.

IMG_0554-0.JPG

Smaker godt gjør de også 👍
Ha en fin fredag og nyt helgen.
Beate