Det har vært nok en deilig dag med sol og varme. Vi er ikke så bortskjemt med slikt vær her på Sunnmøre, så her nytes det fullt ut. Min bedre halvdel begynte på ferie i dag så vi har prioritert å slappe av og kjenne på feriefølelsen.

Dette er mitt første blogginnlegg og selv om bloggen vil handle mye om ME vil det ikke være en «syteblog», men ha fokus på det som har hjulpet meg til å bli frisk. Jeg er ingen ekspert på ME, men jeg har gjort meg en del erfaringer som jeg håper kan være med på å hjelpe andre med samme diagnose. Slik jeg ser det er ikke ME en konkret sykdom, men mange forskjellige sykdommer som gir seg utslag i samme sykdomsbilde. Jeg har vært heldig i og med at jeg slumpet til å finne min kur, men det vil ikke si at den vil være riktig for alle.

Jeg begynte å bli syk i 1999, min yngste datter var da ca 9mnd gammel og jeg ble syk, skikkelig syk med lungebetennelse, ambulanse, sykehusinnleggelse og en feber som ikke ville ned. Heldigvis husker jeg ikke stort av det for det var så vidt jeg sto det over. Jeg ble pumpet full av forskjellige antibiotika og til slutt ga lungebetennelsen opp. Etter dette begynte jeg å hangle, var sliten hele tiden, følte meg aldri uthvilt, jeg begynte å rote med ord, jeg ramlet om kull på gaten, jeg fikk dobbeltsyn og karusellfølelseslignende anfall. Jeg mistet følelsen i hudpartier og hadde konstante muskelrykninger rundt det ene øyet.  Fastlegen min trodde det var MS og jeg ble henvist til en rekke forskjellige undersøkelser. Ingen funn i den retning. Jeg ble deretter en kasteball i systemet og ble sendt rundt fra den ene spesialisten til den andre, alle var enig om at jeg var syk, men ingen forstod hva det var. Livet gikk i bølgedaler, jeg var i fin form den ene dagen og fullstendig i kjelleren den neste. Diagnosen fikk jeg etter å ha blitt henvist til St Olavs Hospital i Trondhjem, smerteklinikken. Der gikk jeg gjennom diverse tester og endte opp med denne diagnosen. Behandling var det verre med. De kunne tilby samtaler med psykolog , men det var også alt. Jeg hadde noen samtaler med psykolog, greit nok det, men frisk ble jeg ikke av det. Neste innlegg som omhandler ME vil ta for seg hvordan jeg klarte å bli frisk.

Vil gjerne dele noen bilder fra turen min bedre halvdel og jeg hadde i kveld. Vi er så heldige å ha et vakkert turområde nesten utenfor døren og i kveld bestemte vi oss for å kickstarte ferien med en tur rundt Vassetvannet. Det var så fint lys i kveld så vi fikk tatt en del bilder, d.v.s. mannen tok bilder og jeg ble fotografert.

IMG_20140726_200527 IMG_20140726_201745 IMG_20140726_202340 IMG_20140726_203503IMG_20140726_205013IMG_20140726_203538

Vakker natur, deilig varmt vær og godt selskap; Life is good

Ha en nydelig søndag

Beate